“Oota mä otan pikavipin”

Taksikuskin homma on siinä mielessä jännä homma, että siinä tulee kyllä tavattua työn ohessa ihmisiä kaikista yhteiskuntaluokista. Yksi asiakas voi olla tuhannen euron puvussaan kulkeva liikemies, ja seuraava asiakas vaikka työtön ja alkoholisoitunut nainen, joka jostain syystä kulkee taksilla sossuun tai muualle.

Sen takia tarinoitakin on kertynyt vuosien varrella aika paljon, mutta eräs tuoreimmista oli kyllä kun eräs asiakas pyysi minua odottamaan sen aikaa, että hän ehtisi nostaa pikavipin maksaakseen laskunsa. No eihän mulla nyt oikein muuta vaihtoehtoa ollut, kun ei se oikein olisi toiminut että olisin lähtenyt ilman maksua. Varsinkin kun asiakas oli niin varma, että siinä ei menisi kuin “ehkä joku 10 minuuttia”.

Miten päädytään tilanteeseen, jossa nostetaan netistä lainaa taksin takapenkillä, sitä en ehkä oikein koskaan tiedä. Mutta oli se kyllä jotenkin surullinen tilanne, ja siinä odotellessamme pikavipin saapumista, juttelin hieman tämän kaverin kanssa hänen lainoista ja pikalainoista ylipäätänsä.

pikavippi taksi

Hän kertoi kuinka joutui ajoittain ottamaan lainaa netistä, tuon tapaisten sivujen kautta kun rahat loppuivat etuajassa. Hän oli töissä, joten siinä mielessä tilanne ei onneksi ollut mitenkään toivoton ja ainakin omien sanojensa mukaan hän kyllä maksoi ne vipit sitten takaisin ihan ajallaan. Mutta tämä mies, hän ei ilmeisesti osannut oikein yhtään pitää kirjaa rahankäytöstään, joten en tiedä miten hän oikein onnistuisi maksamaan niitä lainoja takaisin.

Kuulemma hän oli aloittanut näiden pikalainojen nostamisen heti 18-vuotiaana, ja ilmeisesti pikavippiä voi vieläkin saada 18-vuotiaalle, joka on ehkä hieman huolestuttava ilmiö. Arvioisin henkilön olleen tuolla hetkellä kyydissäni ehkä sellainen 25-vuotias tai sinnepäin.

Sain häneltä kuulla paljon pikavipeistä ja kuinka niitä ei pitäisi hänen mielestään antaa liian nuorille , niiden taustoista ja siitä miten ne toimivat. Hän vaikutti ehkä hieman liiankin innokkaalta, mutta toisaalta kyllä hän osasi hyvin niistä kertoa ja aika kului onneksi ihan nopeasti vaikka tilanne olisi voinut olla monellakin tapaa hyvinkin kiusallinen.

Ja sitten, aivan niin kuin hän oli minulle lupaillut, sai hän puhelimeensa viestin että rahat oli siirretty hänen tililleen. Hän maksoi, kiitti ja toivotti minulle hyvää illan jatkoa. Sitten hän poistui ja katosi jonkun asunnolle.

Tämä oli ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen kerta kun joku yrittää maksaa taksimatkansa pikavipillä. Erikoinen sattumus, joka kyllä jäi mieleen pidemmäksikin aikaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *