Flow Festarit on melkein täällä

Flow [floh]
1. to move along in a stream: The river flowed slowly to the sea.
2. to circulate: blood flowing through one’s veins.
3. to stream or well forth: Warmth flows from the sun.
4. to exhibit a smooth or graceful continuity: The poem’s cadence flowed gracefully.
5. to rise, used of the tide.
6. to arise; derive: Many conclusions flow from this hypothesis.
7. to menstruate….

Hipster [hipsta]
1. Definitions are too mainstream.
2. One who uses the word “ironic” but actually has no idea what it means:
Hipster: Look at this shirt, it’s so ironic!
Dictionary: *throws itself at hipster’s face*

Oma tämän vuoden Flow-kokemukseni alkoi keskiviikkona Helsingin Suvilahdessa kun Bon Iver pyöräytti Flown käyntiin. Koko keskiviikkopäivä oli tuntunut jotenkin todella raskaalta eikä minua oikeastaan edes olisi huvittanut lähteä, mutta tiesin rakastavani Bon Iveria liikaa jäädäkseni peiton alle mököttämään. Siispä lähdin, ja onneksi lähdin sillä Bon Iver… huh. Niin herkkää, niin herkkää. Tunnelma oli aivan uskomaton ja olin yllättynyt bändin upeasta valoshowsta. Bon Iverin kaltaiset bändit kun yleensä vain pönöttävät lavalla. Mikä sekin on joskus ihan OK! Kunhan musiikki sen oikeuttaa.

flow kuva

Vierailin Flowssa ensimmäistä kertaa viime vuonna ja ennen sitä ennakkoluuloni kyseistä tapahtumaa kohtaan olivat vähän nenää nyrpistelevät. Minun silmissäni Flow oli vain ylihinnoiteltu kaupunkitapahtuma, jonne kaikki nyrpeät fashionistat ja “fashionistat” poistavat liput näyttääkseen vaatekaappinsa omituisinta sisältöä ja kaikki ironiset kesäviikset kasvattaneet miehet saapuvat näyttäytymään ylipäätään. Musiikki? Toissijaista. Ylihinnoiteltu Flow on minusta vieläkin, mutta olin erittäin positiivisesti ihastunut päästessäni paikan päälle ensimmäistä kertaa. Festarialue on aivan uskomattoman mietitty sekä kaunis ja ihmiset eivät olleetkaan yhtään nyrpeitä vaan aivan ihania ja poikkeuksellisen ystävällisiä.

Mitä musiikkiin tulee… Flow on ehdottomasti sekä Suomen festariannen helmi, että musta lammas. Se taas on täysin kiistämätöntä etteikö Flowsta löytyisi aina mielenkiintoisia esiintyjiä. Myönnän, että minulle usein Flown esiintyjälistasta harva edes soittaa minkäänlaista kelloa, mutta minulle se ainakin on osa kyseisen festarin viehätystä! Ei sinne mennä kuuntelemaan vanhoja lempibändejä vaan fiilistelemään uusia tuttavuuksia ja kenties löytämään uusia suosikkeja! Viime vuonna toimi, katsotaas miten tänä vuonna.

Yllä omat Flow-aikeeni, mitäs teillä on mielessä? Hipsterit? Tulossa? Boikotissa? Vahvoja mielipiteitä hipstereistä? Kuinka monta kertaa Flow-aiheisessa postauksessa voi mainita sanan “hipsteri”? Alle voi purkautua! Hipsteri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *